Nyhedsbrev
Dosispakket medicin

Dosispakket medicin

Dosispakning foretages maskinelt på udvalgte apoteker og er en ordning, hvor brugeren får leveret sin medicin i små pakker. Metoden er velegnet til personer, der fast tager flere lægemidler.

 

Medicinen udleveres i en sammenhængende rulle til 14 dage ad gangen, dog kan der pakkes til højst en måned ved særlige omstændigheder for eksempel ferie. Der kan pakkes tabletter og kapsler i poserne. Anden medicin som for eksempel øjendråber leveres ved siden af i originalemballagen. Poserne åbnes nemt med fingrene eller klippes op med en saks.

Medicinen er pakket i gennemsigtige engangsposer til f.eks. morgen, middag, aften og nat. Hver pose er forsynet med navn, cpr-nummer, dato og tidspunkt for indtagelse samt, hvilken medicin der er i posen.

 

Der er et gebyr forbundet med at få dosispakket medicin. Dette gebyr giver sygesikringen samme tilskud til, som til medicin. Det er dog en forudsætning at dosispakningen er lægeordineret og mindst et lægemiddel er tilskudsberettiget. Oftes er prisen pr. tablet dog billigere end hvis man køber den i almindelige pakninger. Samlet set er udgiften altså ofte det samme.

 

Deadlines (info til læger og sundhedspersonale):
Normal deadline er mandag i ulige uger for dosisruller, der opstarter onsdag i lige uger.

Nedenstående deadlines vil bruge rykket pga. påsken 2019:
Deadline mandag d. 8. april rykkes til onsdag d. 3. april (afsendes senest 8. april)
Deadline mandag d. 22. april rykkes til fredag d. 12. april (afsendes senest 24. april)